Menu Close

Tyveri og hæleri

Definition på tyveri er, at man tilegner sig noget, som tilhører andre uden deres samtykke. Forskellen på tyveri og underslæb er, at man ved underslæb allerede har adgang til værdierne – fx hvis man tager af kassen på sin arbejdsplads.Du kan dømmes for hæleri ved at have stjålne genstande i din varetægt eller ved at videresælge dem. Hæleri kan være lidt af en gråzone, fordi der ligger en vurdering af, hvorvidt gerningsmanden burde have vist, at genstande var stjålet. Hvis du kan bevise, at du var i god tro, kan du undgå straf.

Straffen for tyveri varierer meget, da der findes mange forskellige former for tyveri. Som udgangspunkt er strafferammen op til halvandet års fængsel, men du kan idømmes helt op til 6 års fængsel – bl.a. ved større tyverier, ved bandekriminalitet eller hvis offeret har været udsat for en forbrydelse.

Der er meget på spil, hvis man bliver sigtet efter straffelovens paragraffer. Med udsigten til fængsels- eller bødestraf vælger de fleste at søge hjælp hos en advokat, men det har afgørende betydning, at du får hjælp med det samme, og at du får hjælp fra en advokat, der har den fornødne erfaring fra lignende sager.

Klog af erfaring ved vi, at det godt kan betale sig at tage fat i en advokat, så snart du bliver sigtet i en sag om tyveri og/eller hæleri. Herved kan misforståelser redes ud tidligt i forløbet og straffen gøres så mild som mulig.

Kontakt os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Det er ganske gratis og uforpligtende.
Tlf. 51 91 73 73 eller på mail@rohdeadvokat.dk.