Menu Close

ÆGTEPAGT

Ægtepagt er et af de begreber, der lyder næsten lige så kedeligt som pension. Jeg er forelsket, så hvorfor skal jeg bekymre mig om en eventuel skilsmisse? Men det er der faktisk en god grund til – for med ægteskabet følger en stor sandsynlighed for skilsmisse.

Kort fortalt betyder en ægtepagt, at I tager stilling til, hvad der skal ske, hvis skilsmisse mod forventning skulle blive aktuelt for jer. Den har også betydning i tilfælde af dødsfald.

Er ægtepagt relevant for mig?

Det er relevant at oprette en ægtepagt, hvis I ikke ønsker, at jeres penge skal deles ved en skilsmisse. Det kan også være bestemte værdier, fx den ene ægtefælles virksomhed eller et værdifuldt arvestykke. En ægtepagt er også relevant, hvis den ene ægtefælle har gæld, som I ikke ønsker delt. Endelig kan det også være relevant i forhold til jeres pension.

Hvis I er i tvivl, kan det være en god idé med et familietjek

Et familietjek fortæller, hvordan jeres økonomiske og juridiske situation ser ud. Familietjekket giver klarhed, skaber overblik og kan forebygge problemer, inden de opstår. Et familietjek tager kun en time, og I går herfra med et korrekt og velovervejet grundlag at træffe de rigtige beslutninger på.

Internationale ægteskaber

Hvis du indgår i et ægteskab med en udenlandsk statsborger, er det vigtigt at kende til de særlige regler, der gør sig gældende. Det er reglerne i det land, som ægteskabet er indgået i, der regulerer formuedelingen ved død og skilsmisse, herunder kravene til ægtepagt.

 

I forhold til ægtepagter betyder det bl.a., at dokumentet skal oversættes til et sprog, som ægtefællen forstår, for at være gyldigt.

 

 

Ring til os helt uforpligtende på tlf. 51 91 73 73 eller skriv på mail@rohdeadvokat.dk.

 

Det er reglerne i det land som ægteskabet er indgået i, som regulerer formuedelingen ved død og skilsmisse, herunder kravene til ægtepagt